Boğazlıyan ‘Nefes’ Alacak

Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından tanıtımı yapılan Nefes Kredisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi "TOBB Nefes Kredisi" Boğazlıyan Ticaret Borsası ve Denizbank Boğazlıyan Şube Müdürlüğü tarafından yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.

Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı ve Denizbank Boğazlıyan Şube Müdürü Aytaç Yılmaz tarafından yapılan basın açıklamasında verilecek kredinin detayları paylaşıldı.
Toplantıda konuşan Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, Nefes Kredisi ile 6 milyar liralık kredi imkanın borsaya kayıtlı üyelere sağlanacağını belirterek, kredinin kayıtlı firmalara adeta bir can suyu olduğunu söyledi. Nefes Kredisine yıllık cirosu 25 milyonun altındaki işletmelerin başvuracaklarını aktaran Halıcı, Kredinin yıllık faiz oranı ise yüzde 7.50 olacak ve 2020'de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak" dedi.
Kredi geri ödemelerinin ise 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacağını anlatan Başkan Halıcı, "Krediye başvuran işletmelerden vergi-SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek. İlave maddi teminat olmayacak. KGF kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacak. Tüm sektörler başvurabilecek. Üyelerimiz Borsamızdan alacakları Faaliyet Belgesi ile Denizbank Şubesine başvurabilecekler. Kredi müracaatlarının değerlendirilmesi ilgili banka tarafından yapılacak" diye konuştu.

Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı; Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının iş dünyasını olumsuz etkilediğini söyledi. BTB Başkanı Halıcı; "Tam da böyle bir dönemde TOBB Başkanımızın büyük çabalarıyla iş dünyasına yönelik önemli çalışma yaptı. Bunlardan biri de Nefes Kredisidir. Türkiye'deki 365 oda ve borsa bütün kaynaklarını Nefes Kredisine aktararak üyelerinin uygun maliyetli finansmana erişimini sağlamaya çalışmıştır. TOBB öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda Denizbank ve KGF işbirliğiyle yeni Nefes Kredisi başvuruları bu gün itibari ile ilçemizde de başlamıştır. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na, bu zor dönemde elini taşın altına koyan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e, Boğazlıyan Şube Müdürü Aytaç Yılmaz’a, Denizbank ailesine ve KGF yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Denizbank'ın bu süreci Boğazlıyan Şube Müdürü Aytaç Yılmaz’ın öncülüğünde başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Denizbank Boğazlıyan Şube Müdürü Aytaç Yılmaz ise Nefes Kredisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede Boğazlıyanlı KOBİ'lerin yanında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "TOBB Nefes Kredisini hayata geçiren banka olmaktan mutluluk duyuyoruz. Boğazlıyan iş dünyasına hayırlı olsun" dedi.
Aytaç Yılmaz, şubelerin çalışma saatlerinin bu kampanya süresince yeniden düzenlendiğini belirterek, "Nefes Kredisi kampanyası süresince yoğunluğu azaltmak ve müşterilerimize daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla şubelerimizdeki çalışma saatleri 09.00 – 17.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlendi" açıklamasında bulundu.