Turkish English

Borsamız Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulunda

  Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanımız Harun Halıcı ,Meclis Kurulu Başkanımız Yaşar Karataş, Genel Sekreterimiz Ali Ayık ve Genel Kurul Delegesi Hamis Alparslan Coşar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kuruluna katıldı.

  Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.​

 Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

 

 Hisarcıklıoğlu, TOBB 74’üncü Genel Kurul konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 “Sayın Genel Kurul Başkanım ve Konsey Başkanlarım, Çok kıymetli Oda ve Borsa Başkanlarım, Meclis Başkanlarım, Genel Sekreterlerim, Genel Kurul delegelerim, Değerli çalışma arkadaşlarım,

Basınımızın seçkin mensupları, Sizleri, şahsım ve TOBB Yönetim Kurulu adına gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum.

 

 74. Genel Kurulumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Konuşmamın başında, ahirete uğurladığımız tüm dostlarımıza, camiamız mensuplarına, Allah’tan rahmet diliyorum.

 

 Öte yandan İsrail’in Filistinlilere yönelik, dünkü, insanlık dışı saldırısını şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

ABD yönetiminin uluslararası hukuku yok sayarak İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ne kadar yanlış olacağını vurgulamıştık.

Maalesef, Gazze’de yaşanan ölümler gergin olan bölgemizi daha da gergin hale getirdi.

Bu saldırıları asla kabul edemeyiz.

Filistin ve Kudüs yalnız değildir dedi.