Turkish English

BORSA’DAN GİRİŞİMCİLİK PANELİ

  Bozok Üniversitesi ve Boğazlıyan Ticaret Borsası işbirliği ile “Girişimcilik ve Boğazlıyan Ekonomisi’ne bakış’ konulu panel düzenlendi.
Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen panele, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı ve Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ömer Faruk Özalp konuşmacı olarak katıldı. Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Dr. Mehmet Kara da Moderatör olarak görev aldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan . Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Dr. Mehmet Kara: “Modern bir üniversite olarak, girişimci ruha, müteşebbis güce sahip, geleceği okuyabilen, ekonomik girdileri hesaplayabilen, piyasanın nabzını elinde tutabilen, ülkemizin dünya ölçeğinde küresel gelişmeye benzer bir tarzda ekonomik güç sahibi olmasında genç beyinlerimizin, özellikle üniversite gençliğimizin, hem duyarlı hem eğitimli hem de donanımlı olmasını önemsiyoruz.” dedi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halıcı; Girişimci olabilme konusunda ne tür özelliklerin taşınması gerektiği, girişimcinin çevresel fırsatlara karşı bakış açısı ve dünya da girişimcilik örneklerine de değindi.
Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı; Borsanın kuruluş tarihçesi ve vermiş olduğu hizmetleri belirti. Girişimcilik olgusunun bir süreç olarak değerlendirilmesini ve muhakkak zamanın iyi kullanılarak, iş hayatının gerçeklerinin biran önce öğrenilmesini bunun içinde öğrencilerimizin kendi meslek alanlarında kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Halıcı; Cesaretli olmanın yanı sıra rasyonel davranarak, çevresel fırsatlarında iyi gözlemlenmesi gerektiğini iş dünyasından verdiği somut örnekler ile anlattı. Halıcı, iş hayatına nasıl başladığını bu zorlu süreçte ne tür iş alanlarında faaliyet gösterdiğini, yurt dışı deneyimlerini, ‘girişimci nasıl olunur, ne tür risklere katlanır ve yeni yatırım kararları alırken nasıl davranır’ sorularına cevap verecek şekilde örnekler ile izah etti.
Halıcı; Özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe bir araya gelmiş tüccarımızın ekonomik yaşamına bir nebze de olsa yön verebilmek ve yardımcı olabilmek için Ticaret Borsası olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz" dedi.
Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ömer Faruk Özalp; Programın öğrenciler için yol gösterici olacağına inandığını aktaran Özalp, "Girişimcilik günümüzün en fazla kullanılan terimlerinden biri. Tüm gençlerimiz fikir sahibi ancak bunu nasıl kazanca çevirebilecekleri, nasıl istihdama yansıtacaklarını kendi yaşanmış hikaye ve örnekleri ile anlattı.
Panelin kapanış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Mustafa Kocakaya ise; panelin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak panelin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Panele, Boğazlıyan Jandarma Komutanı Teğmen Kamil Çaylı, Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri ve öğrencileri, katıldı.Panel hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.