TOBB HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA KARŞI DİSİPLİN MEKANİZMASINI İŞLETİYOR

Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Öcalan ve Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı yaptıkları ortak basın açıklamasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı disiplin mekanızmasını işleteceklerini belirtti.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan oda ve borsa başkanları, Son günlerde koronavirüs vakasıyla birlikte hijyen ürünlerinde hızlı fiyat artışları tespit edilmektedir.
Konu ile alakalı olarak oda ve borsa olarak haksız fiyat artışına karşı disiplin mekanizmalarını devreye sokacağımızı, konunun hassasiyetle üzerinden durulacağını, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli cezai yaptırımların uygulanacağını söyledi.
TOBB olarak haksız fiyat artışına karşı disiplin mekanizmalarının harekete geçirilmesini istedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu talimatlarıyla gönderilen yazıda, oda ve borsa başkanlıklarına haksız fiyat artışına karşı disiplin mekanizmalarının harekete geçirilmesini istedi. Biz de Genel Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu talimatıyla yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı hem tedbirler hususunda hem de disiplin mekanizmasını devreye sokulmasını noktasında gerekli çalışmaları başlattık. Oda ve borsa olarak disiplin mekanizmalarını çalıştırdığımız ve hak ettikleri cezaları vereceğiz. Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.